Forberedelser til turen

Vi startet på Sussex lake og fulgte elva i ca 850 km til Back møter Meadowbank river. I stedet for å følge Back river videre til Gjøahavn valgte vi å reise oppover Meadowbank river. En distanse på ca 220 km. Deretter bar det over tundraen til fots for å krysse vannskillet - før vi i noen titalls kilometer, vekselsvis i kano og til fots, tok oss fram til Thelon River. Herfra er det kun en sjarmøretappe på 65 kilometer ned til Baker Lake hvor turen ender i Inuitsamfunnet ved samme navn.

Mens det finnes en rekke rutebeskrivelser av Back river finnes det svært lite materiale om reisen opp Meadowbank river og videre ned til Baker Lake. Vi har kun kjennskap til en håndfull grupper som tidligere har gjennomført turen, og de har tilgjengeliggjort svært lite relevant informasjon om det å ferdes opp Meadowvbank river.  Men til tross for begrenset informasjon om denne delen av turen hadde vi en ganske klar formening om hva vi hadde i vente – mye bæring og lining av utstyr fordi strømmen vil være for stri til at det er mulig å padle motstrøms. 

Forberdelser 01.05.2009:
Det nærmer seg avreise, kun halvannen måned igjen. Første helgen i mai ble brukt til klargjøring av utstyr og prøvepakking. Det er mye utstyr som skal være med på en tur som denne, og det er viktig med grundige forberedelser. Vi gjennomførte også redningsøvelse. Trente på hvordan man skal få ombord en svømmer uten å velte kanoen. Redningsopplegget fungerte perfekt, men er trolig langt verre å gjennomføre i en halvmeter høye bølger. La oss håpe at vi aldri får behov for denne kompetansen.

Arild fikk rollen som svømmer

Arild på vei opp i kanoen

Lars pakker sovepose

Padletrening Randselva 26.05.09

Før vi gir oss i kast med Back River er det greit å trene litt strykpadling for å få godfølelsen med båten. Denne ettermiddagen var ikke det lett. Det var surt og kaldt, og gutta slet bokstavlig talt med å holde hodet over vann. Men fin trening var det. Moro var det også. Mest for de som så på.

Arild og Lars på vei over terskelen.

....... det gikk ikke så bra denne gang.

Padletrening Randselva 25.06.09

Denne dagen var det langt hyggeligere vær. Bare kos. I tillegg til at været var flott så var det badetemperatur i vannet. Akkurat sånn vi vil ha det!
Arild og Lars. Lars tester hjelmkamera

Ikke noe svømming denne gang

Hermund koser seg i lekebåten sin