Deltagere på turen

Laget

Fra venstre: Jørn, Arild, Lars, Hermund, Are og Ingar

Vi er seks kompiser i alderen 46 – 48 år som har vokst opp sammen, og som siden guttedagene på Bogerud og Bøler har brukt mye tid ute i skog og mark. Det var i Østmarka på 70-tallet de første romantiske forestillingene om Canada ble skapt. Vi drømte om jakt og fiske, mektig natur, frihet og mye mer. De fleste vokser sånt av seg, men ikke alle.

Fire av oss har tidligere gjennomført tre padleturer i NWT/Nunavut:
- Coppermine river  1989    
- Anderson river      1995 
- Kazan river          2002

Coppermine river
og Anderson river  er elver som er veldig forskjellige fra Back river. Coppermine river er en rask elv med forholdsvis krevende strykpadling. Anderson river er en sakterennende meanderelv med få padletekniske utfordringer. Begge elvene renner gjennom vakre taigalandskap brutt opp av en og annen canyon. Det er ingen store sjøer som må krysses, og elvene er mindre værutsatt enn de store tundraelvene. Elvene er 650 - 700 km lange.

Kazan river er sammen med Back river én av de store tundraelvene i NunavutKazan river er 900 km lang (fra Kasba lake lodge). Elva kan by på krevende strykpadling (varierer med vannstand), og noen store sjøer som ikke er mulig å krysse dersom værgudene er i slett lune. Da vi padlet elva i 2002 var værfoholdene svært dårlige, og vi fikk slite betydelig for å klare å gjennomføre turen som planlagt. Erfaringene vi gjorde dengang er nyttige i forhold til planleggingen av årets tur. Selv om vi denne gang planlegger fint vær! 

Hvem er så Back River Boys?

Lars Høibak, 48 år - Lars er fra Bogerud, men bor nå på Jevnaker. I tillegg til å være en allsidig friluftsmann er Lars en lidenskapelig fisker. Dette er hans første tur til Canada. Han tror han skal på fiskeferie og gleder seg til komme til Nunavut for å få praktisert fluefiskingens edle kunst. Ingen har ennå hatt hjerte til å fortelle ham at det neppe blir mye tid til den slags.

Are Haugseng, 47 år - Are er vokst opp på Bogerud, men nå bosatt på Lamertseter. Are har lang erfaring med jakt og fiske, og har tidligere gjennomført tre turer i NWT/Nunavut. Han er en førsteklasses kokk, og er turens proviantansvarlig. Are er også en rolig kar som sjelden tyr til store ord og fakter. En stabiliserende kraft.

Arild Amundsen, 47 år - Arild er Bogerudgutt utvandret til Drammen. Han har siden guttedagene bedrevet friluftsliv til alle årstider, og har gjennomført utallige turer i norske fjell og skoger. Arild har også jobbet på redningshelikopter. Det forventes at hans største utfordring på turen blir å få plassert de lange bena i kanoen.

Jørn Johansen, 48 år - Jørn vokste også opp på Bogerud. Bor nå på Hosle. Han driver variert friluftsliv året rundt og har opp gjennom årene tilbrakt hundrevis av døgn i telt, koier og gapahuker. Jørn er verken ekspert på jakt eller fiske, men er uslåelig når det gjelder gjennomføring av måltider. Ingen spiser raskere.

Hermund Slaatsveen, 48 år - Hermund er fra Bøler, men er nå bosatt på Billingstad. Han fikk speidermedlemskap i dåpsgave, og så et hus fra innsiden første gang som tyveåring. Hermund er en dyktig jeger og padler. Han trives godt med fysiske utfordringer, og er over gjennomsnittet risikotolerant. Han lever under mottoet - Det er en skam å snu!

Ingar Slaatsveen, 46 år - Ingar er Hermunds sindige lillebror. Han er bosatt på Siggerud. Som Lars er også Ingar en lidenskapelig fluefisker, men tidligere padleekspedisjoner i Canada har lært ham at det også denne gang etter all sannsynlighet blir lite tid til å dyrke denne lidenskapen. Ingar er også en habil kokk, og hans tandorimarinerte Canadagås er en delikatesse.