Reisebrev 21.07.09

Reisebrev 21.07.09

				De siste dagene har vært herlige da været har vist seg fra sin beste
side. Hittil på turen har vi kun hatt én regnværsdag, og det er jo helt
i overkant av hva man kan forvente. Rutinene begynner nå også å sette
seg, og med det kommer framdriften.

Vi ankom Muskox Rapids på kvelden den 17.07.09, og bestemte oss for å
slå leir på toppen av det første stryket da det så ut til å være et
perfekt sted for harrfiske. Og det viste seg å stemme. De eneste som var
mer bitevillige enn harren var insektene. Så i løpet av et kvarters tid
var middagen i boks.
		
Harr til middag

Dagen etter var det duket for strykpadling. Pga lav vannstand ble Muskox Rapids teknisk krevende. Enklere blir det ikke når en ferdigpakket kano veier bortimot 200 kilo. Vi hadde våre utfordringer nedover strykene, men kom oss greit gjennom. Kanoene fikk imidlertid mye juling, og måtte repareres da vi slo leir for dagen. Leiren fant vi på en liten topp på høyre side av utoset i Jim Magrum Lake. En flott plass med en nydelig kveldssol.

Dagen etter var elva rask og vi padlet flere mindre stryk. Ingen bæringer. Vi kom ettehvert ut Gold Lake. I dette området var det svært dårlig med leirplasser. Vi padlet inn i kvelden uten å finne et anstendig sted å slå opp teltene. Kl 21.00 syntes vi dagen hadde vært lang nok å slo leir der elva smalnet ca 10 km før Malley Rapid. Er man trøtt nok så sover man uansett underlag.  Da vi startet å padle dagen etter så vi snart at på den videre strekningen ned og forbi Malley Rapids var det mange flotte leirplasser. Kan være greit å vite for framtidige padlere.


Lars og Arild i det vi trodde var Malleys Rapids

Strekingen mellom Jim Magrum Lake og Beechey Lake har også kunnet by på ganske utfordrende strykpadling, men vi har kun hatt en kort bæring. Vi befinner oss nå ca 35 km før Beechey Lake og vil forhåpentligvis nå den i løpet av ettermiddagen.

I morgen har Are fødselsdag. Litt usikkert om det blir bløtkake.

Vi takker ellers alle som følger oss, og sendt oss hilsenser
Ved dagens slutt