Reisebrev 25.07.09

Reisebrev 25.07.09

Været holder seg stadig like fint, og livet leker!

I går kveld nådde vi stryket, kalt The Cascades, som ligger i utoset av Beechey Lake. Takket være de gunstige væreforholden gikk padlingen langs den 5 mil lange sjøen veldig greit. Riktignok hadde vi en del motvind på første halvdel av reisen over, men ikke mer enn at det var helt greit å padle.

På fødselsdagen til Are fant vi en perfekt leirplass etter å ha unnagjort omtrent én tredjedel av Beechey Lake. Sandstrand, en liten topp med utsikt og masse tørr ved. Hva mer kan man begjære? Dette ble første kvelden vi kunne sitte ute å slappe av uten bugsuit. Vanligvis inntas maten stående eller gående for å begrense inntaket av mygg under måltidet. Vi hadde et nydelig måltid av gås, potetstappe og Ares fortreffelige saus, som i mangel av bløtkake, ble avsluttet med Løitens Linie og fyrstekake. Et fullverdig substitutt.
Gebursdagsmiddagen til Are forberedes

I dag har vi bære- og vaskedag. The Cascades er ikke et stryk man padler så vi får en tre kilometers bæring over tundraen før vi igjen kan sette kanoene på vannet. Idag skal vi også bake brød - nybakt brød med syltetøy til lunsj!

De siste dagene har vi padlet 30 - 35 km pr dag. De neste dagene forventer vi at elva vil være raskere. Noe som vil bidra til ytterligere å øke framdriften pr dag.
The Cascades

Så langt på turen har vi sett mye fugl. Gjess, ender og ørn. Dyrelivet har imidlertid vært beskjedent. Men Caribouen og ulven dukker nok opp lenger nede langs elva.

Rype med kyllinger Beechey Lake

Lokal flora