Reisebrev 29.07.09

Reisebrev 29.07.09

De siste dagene har været endret seg noe. Fortsatt holder regnværet seg unna, men vinden som tidligere kom fra Sør-Vest kommer nå fra Nord-Vest. Noe som har medført betraktelig kaldere vær, og at vinden i langt større grad opptrer som motvind. Ikke idéelt, men ikke veldig overraskende. Så lenge det er brukbart driv i elva skaper vinden ingen problemer for framdriften.

Action i elva

Som vi håpet har dyrelivet tatt seg opp. Vi har sett Moskus, observert ulv ved tre anledninger og sett flere store flokker med Caribou. Rett etter lunsj igår traff vi på en stor nesten hvit ulv noen hundre meter unna. Vi padlet så nær vi kunne komme, og laget de beste ulvehylene vi var istand til. Ulveimitasjonene var vel kanskje ikke helt naturtro, men åpenbart gode nok. For ulven svarte. Og sånn holdt vi på noen minutter, til vi gikk lei. Padlet så videre mens ulven sto igjen på bredden og ulte sårt. Back river boys synger med ulver - snakk om naturbarn!

Ulv langs elvebredden

Padlingen har den siste tiden vært variert. Dels har elva slynget seg gjennom  vakre landskap bestående av koller og morenerygger. Her har elva vært rask, og kunnet by på en god del strykpadling. Noen av strykene har vært krevende, men de fleste har vært forserbare pr kano. Vi har også padlet flere mil gjennom områder bestående av store sandbanker. Områder som mest av alt ser ut som oversvømmede ørkenlandskap. Her har det til tider vært litt vrient å finne fram da vannstanden i disse områdene ofte er svært lav, og man må finne kanaler i sandbankene.
Moskus

I går kveld oppdaget vi plutselig folk langs venstre bredd akkurat der Baille river renner ut i Back River. Vi padlet bort for å slå av en prat. Det viste seg å være et par på bryllupsreise - det får´n si!. Robert fra Boston, og Claire fra London. To kunstnere, Han en dreven padler. Hun en rookie. De hadde padlet Baille river i 3 uker og skulle plukkes opp av et fly dagen etter. Vi ønsket dem et langt og lykkelig ekteskap, og dro videre.

Etter planen skal vi komme fram til Hawk Rapids godt før lunsj i morgen. Stedet skal visst være spektakulært, og fiske er sikkert av ypperste klasse.

Alt for nå.
Kveldsstemning