Reisebrev 03.08.09

Reisebrev 03.08.09

Hei igjen !

 

Vi hører sommerværet i Norge suger. Til tross for at stillongs og lue nå er blitt en del av grunnutrustningen er fortsatt været bra her. Vi har hatt noen kalde og grå morgener, men som oftest tar solskinnet over før lunsj og gjør tundralivet ganske bekvemt. Til nå har vi kun hatt én regnværsdag! Vi har også idag fått god værmelding for onsdag, og det er veldig gode nyheter ettersom vi da planlegger å gjøre turens største krysning på Garry Lake. Fint vær er en forutsetning for å gjennomføre den.

Mot Hawk Rapids

Hawk Rapids viste seg å være et riktig naturskjønt sted. Elva gikk gjennom fire fine stryk før den endte opp i en liten canyon hvor vi slo leir. Fisket var også upåklagelig. I løpet av kvelden i canyonen ble vi også kjent med en av Lars' hittil ukjente talenter. Gutten er trolig den beste sushikokken på Jevnaker - og det sier litt! Sushi av Harr smakte prima. "Laketroutvarianten" kan derimot ikke å anbefales.

Hawk Rapids Canyon

I det siste har dyrelivet stort sett bestått av jordekorn og caribou. Vi har sett flere store flokker Caribou som behørig har blitt fotografert og filmet.

 

Vi har også møtt en padler til i løpet av den siste uken. En fyr fra Arizona som padler solo. Vi tok ham igen et stykke før Hawk Rapids hvor vinden hadde blåst ham på land. Han har en tøff tur foran seg. Men han var ved godt mot da vi snakket med ham.

Caribouflokk

I dag har vi padlet Pelly Lake. Morgenen startet grå og kald. Men det ble snart sol, og vinden som i går sto fra sto fra nord hadde dreid til nordvest. Dette skapte glimrende forhold, og turen over sjøen gikk over all forventning.

 

Vi har nå tilbakelagt over halvparten av turens totale distanse. Det betyr at vi er i rute, og det vil bli feiret med fyrstekake - den siste vi har!

 

Nå er klokken 22.00 og vi skal spise middag.

Halvveis!