Reisebrev 08.08.09

Reisebrev 08.08.09

Det er nå fredag kveld, og det blåser friskt fra nord. Men det gjør ingenting for i dag har vi bevilget oss en hviledag. Den andre hittil på turen. Dagen har gått med til fisking og diverse gjøremål som det ikke er så lett å finne tid til på padledager.

I gård kveld avsluttet vi Gary Lake. Padle denne sjøen i blikkstille er som å sitte på toppen av verden og padle mot kanten. Horisonten er kun en tynn strek og vannet ligger som et speil for himmelen som møtes ved den tynne streken.

Takket være gode værforhold og displinert jobbing gjorde vi unna sjøen på to og en halv dag. Det er en aldri så liten lettelse å ha lagt denne sjøen bak seg. Dårlig vær her kunne medført at vi hadde blitt liggende værfast, og brukt mange dager på overfarten. Noe vår tidsplan ikke tillater.
Lagbilde ved Pelly lake

Bortsett fra en og annen moskus har dyrelivet de siste dagene vært fraværende. Da ser vi bort fra fra våre summende, bevingede uvenner utstyrt med snabel. De møter opp svært tallrike så fort man setter føttene på land. De har også den stygge uvanen at de blir med ut i kanoen, og henger som små skyer over oss under padleøktene. Et annet, men gledelig unntak, er lomen. Med sine karakteristiske lyder er de uovertrufne stemningsskapere når vi har padlet kveldsøkter.

Alt er bare fryd og gammen, og vi er mer enn fornøyde. Det eneste lille unntaket (bortsett fra myggjævlene) er de såre hendene. De får mye juling, og det er vanskelig å få sår til å gro når hendene kontinuerlig er utsatt for fuktighet.

I morgen tidlig padler vi inn i Builiard Lake. Vi forventer atdet blir mye padling i forholdsvis rask elv de neste dagene. Noe som gjør oss mindre værutsatt.

Men nå er det fredag kveld og vi skal kose oss i teltet med kortspill og "te med noe godt i".