Reisebrev 11.08.09

Reisebrev 11.08.09

Det er tirsdag morgen. Vi ligger nå på en topp ved inngangen til Rock Rapids. Utsikten er flott, og vi er omgitt av et forrevet klippelandskap. Da vi kom hit igår kveld lå en lav kveldssol over klippene og poolen nedenfor det øverste stryket. Noe som fikk stedet til å fremstå som svært vilt og vakkert. Ingar tok snart frem fluestanga, og fanget et par flotte harr. Den største på 1,3 kg

Men været har skiftet i løpet av natten. Det er nå 5 varmegrader, iskald vind og yr i lufta. Ikke noe kos med grøtfrokost i det fri. I dag er det Rock Rapids og Sinclair Falls som ligger foran baugen. Strekningen er ikke på mer enn 15 - 20 km. Men det er mange stryk som skal synfares underveis, og det tar tid. Etter Sinclair Falls har vi forventninger om at den arktiske røya kan bli mulig å fange. Den smaker fortreffelig.
Ingar med en fin harr

Ikke hendt så mye å skrive hjem om de sist dagene. Tiden har gått med til å skuffe vann i til tider surt vær. Padlingen av Builiard Lake gikk greit. Med et lite unntak: Vi padlet feil, og fikk oss en ekstratur på 7,5 km. Ikke noe stort problem, men nokså unødvendig. Trøsten får være at vi under pausen hvor vi oppdaget bommerten, fikk skutt et par ryper. Og så var jo været fint!

Utgangsstrykene i Builiard Lake viste seg å være steinete og temmelig uoversiktlige. Lars og Arild ble hengende en stund på en stein rett over en liten terskel, men klarte etterhvert å buksere seg av steinen - uten å måtte bade. Etter disse strykene måtte det til reparasjoner på to av kanoene.

Ellers konstaterer vi at buksene begynner å bli veldig romslige, og at beltene har blitt veldig lange! Etter nær to måneder her ute kommer det ikke til å være mye daukjøtt på kroppen.
Etter regn kommer sol