Reisebrev 15.08.09

Reisebrev 15.08.09

Ja, alt går jo som kjent ikke bestandig som planlagt - heller ikke for Back River Boys. Det som var forventet å bli noen gode "produksjonsdager" preget av framdrift, ble ikke det. Rock Rapids og Escape Rapids ville det annerledes.
Strykene viste seg å være massive - lange og delvis "upadlbare". Vi brukte mer enn 5 timer på å forsere hvert av de 2 km lange strykene.

Når begge strykene i tillegg ble avsluttet med nokså omfattende svømmeøvelser i 5 graders vann, gikk det med to hele dager. I tillegg måtte vi pga vind styrke kuling ligge en dag i leir etter Rock Rapids.

Lars og Arild leder forøvrig den interne svømmekonkurransen. Tett fulgt av Hermund og Jørn. Alle godt innenfor merkekravet til Lille havhesten
Lars med bølger i håret

Vi har også passert Sinclair Falls som er et veritabelt vannfall. Dette kunne greit låres/bæres forbi. Landskapet etter Sinclair Falls er svært goldt og ugjestmildt. Et inntrykk som ble ytterligere forsterket av grisevær og snøflekker langs elvebredden.

Ingar

Faunanytt: Siden sist har vi observert moskus, caribou, jerv, traner og rev.
Ikke nærmere nå...

Det kan også meldes om et glitrende tørrfluefiske som har gitt oss flere gode måltider med harr.
Fjellreven

Når det gjelder mat opplevde vi for et par dager siden turens hittil kulinariske høydepunkt. Are laget ertesuppe - og vi snakker ikke om posesuppe. Denne ble toppet med gåsekjøtt. Ord blir fort fattige når denne suppen skal beskrives. Man må rett og slett ha opplevd den!

En glad gåsejeger

I skrivende stund kommer Are akkurat inn i leiren med turens største fisk. En Lake trout på 9,8 kg og 110 cm. Et beist med en tanngard som ville gjort enhver gjedde misunnelig.

Are med lake trout på 9,8 kg og 110 cm

Vi ser nå fram til å vende nesa sørover, opp Meadowbank river. Og én ting til - det har kommet for dagen at Hermund har med en forundringspakke. Gjett om vi er spente? Det må jo være noe spiselig!?

Hermund

Det er nå 14 dager til vi skal ankomme Baker Lake. Det skal være grei margin. Og er det ikke det så får vi jobbe lengre skift.
Lars


Ellers takker vi alle som fortsatt følger oss, og sender oss meldinger. Disse leser vi med stor glede!
Blackfly'en er med oss

Måne over elva